Концертът на Соня Йончева в зала „България“

Соня Йончева сътвори паметна вечер

Концертът на Соня Йончева в зала „България“ на 5 април 2015 г. ще се помни дълго. В първата част тя изпълни арии от Жул Масне, а във втората – от Пучини. Пълната програма можете да видите в една от снимките.

Програмата за концерта на Соня ЙончеваПрограмата за концерта на Соня Йончева

В концерта участва и братът на Соня – тенорът Марин Йончев, който изпълни по една ария в двете части и по един дует със сестра си. Той пя вярно, но му липсва мощ в гласа и опит в сценичното поведение. За представянето на Соня Йончева може да се говори само със суперлативи. Изключително пеене и много добра игра. Да, игра, защото дуетите бяха с мизансцен. Докато Марин пееше арията на Рудолф от „Бохеми“, Соня бе седнала на диригентския пулт. А на финала на дуета от „Бохеми“ двамата излязоха бавно от сцената, така както е в самата опера.

В първата част Соня Йончева бе с черна рокля и прибрана коса, а след антракта се появи с пусната коса и по-фриволна рокля. Може би с една идея по-отворено деколте и по-разголена, отколкото трябва. По време на ариите и дуета от „Бохеми“ тя бе с шал, както се появява героинята й Мими в сценичните постановки.

Препълнената зала „България“ избухваше в аплодисменти след всяко изпълнение, а накрая бисовете бяха четири! Валс от диска на Соня „Paris, Mon Amour“, ария от „Бохеми“ и „Наздравицата“ от „Травиата“, при която публиката се включи с тактуване по подобие на новогодишните концерти на Виенската филхармония. Не мога да си спомня какъв беше последният бис. Все още съм под силното въздействие на емоционалния концерт.

Адмирации и за лъчезарния диригент (и съпруг на Соня) Доминго Хиндоян!

 

текст и снимки: Васил Богданов за NaOpera.com

 

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *