Нов диск с тенора Йонас Кауфман

Концертът „Една италианска вечер: На живо от Валдбюне, Берлин“ е с участието на Анита Рачвелишвили

Йонас Кауфман се завръща към голямата си любов – италианската музика! През лятото световноизвестният тенор изнесе концерт под звездите на сцената на амфитеатър „Валдбюне“ в Берлин.

Sony Classical вече предлага запис на концерта в DVD, Blu-ray и CD формат, както и в дигитална версия във всички легални платформи за сваляне и стрийминг.

“An Italian Night – Live from the Waldbühne Berlin” включва популярни песни и канцонети, както и страстни арии и дуети от италианския оперен репертоар. Популярното грузинско мецосопрано Анита Рачвелишвили се присъединява на сцената за изпълнение на два дуета от операта „Селска чест“ на Маскани.

Йохен Райдер дирижира Берлинския радио-симфоничен оркестър в този концерт, завършил със седем биса, сред които “Parla più piano” (темата от „Кръстникът“), “Volare” в специален дует, и невероятното изпълнение на “Nessun dorma” от операта на Пучини – Tурандот. В програмата на вечерта влизат още “Cielo e mar” от операта на Понкиели – Джоконда, както и популярни италиански песни като “Torna a Surriento”, “Non ti scordar di me”, уникален аранжимент на “Caruso” на Лучо Дала в изпълнение на Анита Рачвелишвили и “Il canto” в дует между Йонас Кауфман и Анита.

Можете да чуете целия албум тук.

Преди една година Йонас Кауфман издаде диск с участието на Соня Йончева. За него четете тук.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *