Надя Кръстева в Мет

Дебют на Надя Кръстева в Метрополитън

На 15 април 2015 г. българското мецосопрано Надя Кръстева ще направи своя дебют в Метрополитън опера. Публиката в Ню Йорк ще я види в ролята на принцеса Еболи от „Дон Карлос“ на Верди.

Надя Кръстева

Надя Кръстева
снимка: theatre.art.bg

Надя Кръстева ще пее в последните 4 представления на „Дон Карлос“ за този сезон – на 15, 18 (матине), 22 и 25 април (вечерно представление, часове след като ще сме гледали на живо „Селска чест“ и „Палячо“). За съжаление, нито едно от тях няма да се излъчва в сайта на Мет или по радиото. На 18 април, събота, програмата Saturday matinee broadcasts ще предложи на запис „Лейди Макбет от Мценска губерния“ (Шостакович), защото „Дон Карлос“ вече бе излъчена по радиото на 11 април.

На 15 април на сцената в Мет ще има още една дебютантка – арменката Lianna Haroutounian в ролята на Елизабет Валоа. Тя ще пее само в това представление. В останалите ще играе титулярката Барбара Фритоли.

В ролята на Родриго ще бъде Luca Salsi – баритонът, който наскоро добави името си в галерията от солисти, играли в два спектакъла в Мет в рамките на един ден. Това се случи на 4 април 2015 г., събота, когато той замени спешно Пласидо Доминго в ролята на Дон Карло в „Ернани“ (матине), а вечерта пя по план в „Лучия ди Ламермур“ (Енрико).

Следващите ангажименти на Надя Кръстева до края на сезона са в „Силата на съдбата“ (Мюнхен) и „Дон Карлос“ (Дрезден). За следващия сезон програмата й включва „Риголето“ (Виена), „Самсон и Далила“ (Пекин), „Трубадур“ (Мюнхен) и „Дон Карлос“ (Сан Франциско).

 

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *