Кой ще дирижира „Тоска“ в Мет с участието на Соня Йончева

Метрополитън опера обяви кои диригенти ще заменят Джеймс Ливайн в така очакваната нова постановка на Тоска с участието на Соня Йончева. Компанията анулира ангажиментите на почетния си музикален директор, който е разследван за сексуално насилие над тийнейджъри и млади мъже в периода от края на 60-те години до 80-те.

Emmanuel Villaume ще дирижира премиерата на 31 декември 2017 г., както и шест спектакъла през януари, включително живото излъчване на 27 януари, събота (ще го гледаме в София на голям екран, в мола на „Стамболийски“).

Bertrand de Billy ще води спектаклите през април и май.

Gareth Morrell ще дирижира на 18 януари. Все още не е ясно кой ще води спектакъла на 15 януари.

Новата постановка на „Тоска“ премина през много промени. Най-напред Кристине Ополайс се отказа от главната роля и това даде шанс на Соня Йончева да получи трети ангажимент за сезона в Мет (нещо много рядко, случва се само на най-големите звезди). След това, съвсем очаквано, се отказа и диригентът Андрис Нелсонс, съпруг на Ополайс. Тенорът Йонас Кауфман също отмени участието си и бе заменен от Виторио Григоло.

Скарпиа ще бъде Брин Терфел.

Новата „Тоска“ ще има спектакли и през април/май, за които още от самото начало са ангажирани Анна Нетребко, Марсело Алварес и Желко Лучич/Михаел Воле.

Диригентът Emmanuel Villaume е музикален директор на операта в Далас. Наскоро той ръководи представленията на „Таис“ в Мет. Дебютът му в престижния нюйоркски театър е през 2004 г. с „Мадам Бътерфлай“.

Все още не е ясно кой ще замени Джеймс Ливайн за спектаклите на Луиза Милер“ (със Соня Йончева) и „Трубадур“.

диригенти и солисти за "Тоска"


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *