Световната звезда Елина Гаранча с гала концерт в НДК на 23 септември

Мецосопраното ще пее със Софийска филхармония под диригентството на съпруга й Карел Марк Чичон

Световната звезда Елина Гаранча ще пее в зала 1 на НДК на 23 септември, съобщават от Monte Music, организатори на концерта

За разлика от други певци мецосопраното идва у нас в разцвета на кариерата си. Само преди няколко месеца тя откри сезона на Метрополитън опера с новата постановка на “Самсон и Далила” (в София гледахме на живо спектакъла, който бе част от Met Live in HD – бел.ред.).

За концерта си в София Елина Гаранча е подготвила репертоар с любими арии на Верди, Пучини и Чилеа, както и песни на Гардел, Гасталдон и други.

Елина Гаранча

В света на операта сцената често събира двама души и в живота, както се случва с Елина Гаранча и британския диригент Карел Мария Чичон, с когото имат щастлив брак и две дъщери. Семейството продължава да концертира заедно, както ще се случи и на сцената на НДК на 23 септември.

Гаранча е родена в музикално семейство в Рига, Латвия. Учила е в Латвийската музикална академия, където преподавател е нейната майка. Тя печели международния конкурс за певци “Мириам Хелин” през 1999-а, а през 2001 г. е финалист в престижния “BBC Cardiff Singer of the World Competition”.

Гаранча започва професионалната си кариера през 1999 г. като гостуващ артист в Щатсопера Майнинген.

През май 2013 г. Виенската опера удостоява Елина Гаранча с почетната титла „Камерзингерин”. Тя е един от най-младите носители на наградата. На сцената на престижния театър мецосопраното има над 1040 спектакъла в 11 роли.

Карел Марк Чичон е главен диригент и артистичен директор на филхармоничния оркестър на Гран Канария. Преди това в продължение на 6 години е главен диригент на филхармоничния оркестър на Дойче радио. Британският диригент е възпитаник на Кралската музикална академия и Университета за музика и изпълнителски изкуства във Виена.

Дирижирал е във Виенската Щатсопера, Дойче Опера в Берлин, Баварската опера в Мюнхен, Римския оперен театър, Teatro Comunale в Болоня и др. Работил е и с Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам, Лондонския симфоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Холандския филхармоничен радиооркестър, Виенския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Токио, Филхармоничния оркестър на Монте Карло, Руската национална опера и др.

Дебютът му в Мет бе в началото на 2016 г. с “Мадам Бътерфлай” (и този спектакъл гледахме на живо в киносалона в София – бел.ред.).

Билетите за музикалното събитие на 23 септември вече са в продажба на касите на НДК, зала „България“ и в мрежата на Eventim на цени от 40 до 150 лв.

Елина Гаранча

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *